Maddalena Wines importeert al circa tien jaar Italiaanse kwaliteitswijnen, uit voornamelijk Noord-Italië, Alto Adige (Südtirol).

In 2007 heb ik, Marianne Janssen (1968) de vinologenopleiding met succes afgerond. De plannen voor wijnimport waren er al, en werden uiteindelijk in 2008 concreet gemaakt met de oprichting van Maddalena Wines.

over-maddalena_1De naam ´Maddalena´ is afgeleid van het dorpje Santa Maddalena (Sankt Magdalena). Daar wordt op de ‘Klassische’ helling boven de stad Bolzano wijn gemaakt van het lokale blauwe druivenras Schiava (Vernatsch), de zogenaamde Santa Maddalena Classico of Sankt Magdalener Klassisch.

De keuze voor Alto Adige (Südtirol) is niet toevallig. In de jaren tachtig was dit gebied een belangrijke afzetmarkt voor de vruchtboomonderstammen die worden gekweekt door ons familiebedrijf in Limburg. Ik maakte zodoende op jonge leeftijd al kennis met deze streek, en met de mensen. En wat het nou zo bijzonder maakt is dat enkele fruittelers die destijds onderstammen van Janssen afnamen, tegenwoordig wijnmaker zijn wiens wijnen ik exclusief importeer.

In de loop der jaren heb ik een goede relatie opgebouwd met een selecte groep producenten die gaat voor kwaliteit. Zij maken met passie en uitgesproken visie topwijnen die zeer goed worden gewaardeerd in (inter)nationale wijngidsen en wijntijdschriften.

Maddalena Wines levert -zolang de voorraad strekt, en eventueel op aanvraag- aan particulieren, en aan (Michelin sterren) restaurants die hun gasten graag willen verrassen met bijzondere wijnen bij de gerechten.